6 medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe din Bali

0
- Reclama -

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur și cinci medalii de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia), anunță Ministerul Educației.

Marele performer este Sergiu Petrușca, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, laureat cu medalia de aur.

De asemenea, au obținut rezultate remarcabile, medaliate cu argintMiruna Ioana Belciu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu și Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iași), Ioana Daria Radu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București), respectiv Răzvan Ovidiu Hârșan (clasa a X-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București)

Miruna Ioana Belciu și-a egalat performanța de la ediția anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiție.

Citește și: Spectacol de teatru, colinde și cadouri pentru copii de la Moș Crăciun, sâmbătă, la Facultatea de Drept. Intrarea este liberă

 

- Reclama -

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanții susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).

La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Sursă foto: www.epochtimes-romania.com

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele