6 produse care te scapă de coronavirus Covid-19

1
- Reclama -

Până la apariția unui vaccin împotriva COVID-19 sau Sars-Cov-2, cum se obișnuiește să fie numit coronavirus, avem câteva produse la dispoziție să ne protejăm. Sigur, mai e și situația de izolare efectivă, așa cum s-a întâmplat în primăvară, dar economia ar putea suporta cu greu o astfel de situație.

Trebuie să mergem la lucru, la școală sau să socializăm, deci haideți să vedem ce avem acum la dispoziție dacă luăm la rând toate sursele credibile pe această temă.

1 Masca și spălatul pe mâini

Covid-19 este un virus extrem de deștept când vine vorba despre infectarea organismelor vii, a omului în speța noastră, dar este un simplu virus. Deci, spălatul pe mâini, pe față si purtarea măștii când suntem în colectivități sunt capabile să reducă cu peste 50% riscul de infectare și îmbolnăvire.

2 Purificatorul de aer

Pe piață există purificatoare de aer cu prețuri între 100 și 4 sau chiar 5000 de lei. Cum le diferențiem dacă nu este reglementată piața, iar producătorii le numesc diferit.

- Reclama -

Noi le-am împărțit astfel:

a. simple aspiratoare de praf – inutile în lupta cu coronavirus, chiar dacă plătim pe ele 100 sau 700 de lei.

b. ozonificatoare – capabile să distrugă virusul, ozonul (O3) este un puternic igenizant, dar ozonul în cantități mari face rău omului

c. Purificatoare cu Plasmacluster, acestea nu generează ozon ci particule de ioni încărcați negativ și pozitiv, în egală măsură, capabili să distrugă orice virusuri, bacterii, mucegaiuri și mirosuri. Un purificator cu Plasmacluster funcționează permanent în încăperea unde oamenii îți desfășoară activitatea.

purificatoare Sharp

Specialiștii japonezi l-au testat deja pe coronacirus COVID-19 și au constatat că distruge virusurile și reduce riscul de infectare cu 90% în spațiile închise.

Vezi aici Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Purificatorul cu Plasmacluster de la Sharp este capabil, de exemplu, să împrăștie ioni într-o sală de clasă și să funcționeze non-stop timp de luni de zile.

În acest fel copiii și profesorii aflați la cursuri sunt protejați aproape perfect, sigur, măsurile de prevenție trebuie păstrate.

Un aparat performant pentru o clasă cu 30 de elevi și o suprafață de, să zicem, 50 de mp costă în jur de 3500 de lei, preț insignifiant pentru părinții copiilor care îl pot cumpăra împreună.

Un astfel de remediu super-eficient împotriva Covid-19 ar trebui să existe în toate cabinetele stomatologice, de masaj, ale medicilor de familie, dar și în HoReCa.

Vezi aici prețuri pe Casoteca.ro/magazin

3 Nebulizatorul produs în România

Aparatul este un aparat care costă în jur de 15.000 de lei, are cost suplimentar soluția pe care o pulverizează și poate fi achiziționat de pe eMag.

Cel mai performant nebulizator împotriva COVID, fabricat în România. Aparatul poate fi comandat deja

Un astfel de aparat ar fi util în școli după plecare elevilor, dar și în restaurante, hoteluri, spații publice sau avioane.

Atenție, acest aparat trebuie folosit după ce oamenii au părăsit încăperea.

4 Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură

Noi le-am găsit la Atrea, îmbunătățesc calitatea aerului, eliminând dioxidul de carbon, dar oferă și eficiență energetică.

Cel mai important beneficiu al sistemului de sistem de ventilație este faptul că aeriseşte încăperea şi extrage aerul viciat. Căldura se transferă aerului de afară, pe care centrala îl introduce în interior, după ce în prealabil îl filtrează, eliminând rapid microparticulele infestate din aer.

Un astfel de sistem trebui montat în toate școlile și instituțiile din România, dar trebuie voință politică pentru asta!

Sistemul scade cu 80% rata de răspândire a virusurilor în interior și crește nivelul de concetrare al celor mici, având în vedere cantitatea de aer proaspăt furnizată în permanență.

În cazul cabinetelor medicale și ale HoReCa, este nevoie de o decizie de management care să salveze afacerea.

Vezi pe Pedagoteca.ro: Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Atrea, soluția „sănătoasă” pentru școli

5 Vaccinurile

Acestea sunt de mare ajutor, dar până să avem acces la un vaccin veritabil anti-coronavirus, putem să apelăm la celelalte vaccinuri gripale.

Medicii și responsabilii în sănătate vorbesc tot mai des de două vaccinuri.

Unul este universalul vaccin gripal, de exemplu Vaxigrip Tetra (vaccin gripal tetravalent), dar mult mai eficient ar fi, mai ales pentru grupele de risc, vaccinul numit BCG.

Vaccinul BCG a fost dezvoltat inițial pentru tuberculoză, dar are un efect stimulator asupra sistemului imunitar și oferă astfel o acțiune eficientă preventivă și împotriva altor infecții.

Vezi și Vaccinul BCG, posibil efect împotriva COVID-19

6 Vitamina D

Vitamina D dacă esti deja covid pozitiv. Un studiu recent arată că pentru a nu merge spre o formă gravă de COVID-19, vitamina D este foarte importantă.

Un nivel suficient de vitamina D în organism poate preveni deteriorarea stării pacienţilor infectați cu COVID-19, arată un studiu publicat in Statele Unite.

Vezi aici: Vitamina D ajută bolnavii de COVID-19

Ce am putea alege chiar de astăzi

Dacă vitamina D este utilă în cazul celor care au deja Covid, deci este parțial utilă împotriva coronavirus, conform enumerării noastre.

Dintre celelalte cinci elemente, noi credem că Purificatorul cu Plasmacluster de la Sharp este cel mai eficient. Asta pentru că este ușor de procurat, este extrem de eficient (elimină 90% din virusurile din cameră), accesibil ca preț și nu face rău omului dacă este lăsat să purifice aerul non-stop.

În același timp o soluție de ventilație cu recuperare de căldură de la ATREA ar putea rezovla multe probleme legate de igiena interioarelor, eficiența energetică, în școli, insituții publice și spații private. Aici pot fi consultate modelele și prețurile unor astfel de aparate.

Vezi aici variante și prețuri

 

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele