8 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți starea fizică și psihică

1

Bunăstarea minții și a corpului nu trebuie să necesite cursuri de yoga vertiginoase, suplimente de vitamine costisitoare sau vacanțe prohibitiv de costisitoare la spa-uri și destinații de vis.

 

Iată câțiva pași simpli pe care îi poți face în viața ta de zi cu zi și care te pot ajuta să te simți mai calm, mai confortabil, mai sănătos și mai fericit.

1. Umple-ți casa cu plante

S-a demonstrat că plantele de apartament ajută la reducerea nivelului de stres și la creșterea fericirii.

La nivel de bază, plantele vă ajută să respirați prin creșterea nivelului de oxigen din casa dvs.: absorb dioxidul de carbon și produc oxigen. În plus, unele plante ajută la purificarea aerului prin filtrarea substanțelor chimice dăunătoare.

2. Rămâi hidratat

Suntem făcuți din apă: acest lichid reprezintă 55% din corpul unei femei adulte și 60% din corpul unui bărbat.

Avem nevoie de ea să funcționăm, așa că nu este surprinzător faptul că hidratarea ne poate îmbunătăți sănătatea, ne poate crește nivelul de energie și ne poate îmbunătăți capacitatea de concentrare.

Dacă sunteți dintre cei cărora nu le place să bea multă apă, încercați să adăugați o notă de aromă naturală cu o bucată de lămâie, o felie de castraveți sau puțin ghimbir. Iar dacă uiți să bei apă, există aplicații care îți amintesc cu o notificare pe telefonul mobil.

3. Ai grijă de ordinea casei tale

Starea casei noastre are un impact imens asupra stării noastre de spirit, asupra cât de bine dormim și asupra nivelului nostru de energie.

Poți începe din dormitor: deschide ferestrele pentru a lăsa aerul proaspăt să circule, lasă să intre cât mai multă lumină naturală și aranjează dulapurile și spațiul de sub pat.

Dacă vrei să o duci la următorul nivel, poți răsfoi o carte despre vechea tradiție chineză a feng shui, care înseamnă literalmente aer-apă.

4. Reconsiderați culoarea pereților

Culoarea pereților din casa ta poate avea un impact uriaș asupra stării tale de spirit.

Verdele, care reprezintă natura, poate promova echilibrul, armonia și relaxarea. Albastrul este o culoare liniștitoare, așa că poate funcționa într-un dormitor. Evitați roșul, care poate contribui la o respirație mai rapidă, legat de o inimă accelerată și de hipertensiune arterială.

5. Ascultă cântecul păsărilor

Poate suna anecdotic, dar cercetările recente ale cadrelor universitare de la King’s College din Londra au arătat că ascultarea cântecelor păsărilor ne poate îmbunătăți sentimentul de bunăstare timp de câteva ore.

Cercetătorii le-au cerut voluntarilor să-și înregistreze starea de spirit pe o aplicație în timp ce se plimbau prin peisajul urban. Rezultatele au arătat că expunerea la cântecul păsărilor, copacii și cerul a avut un impact pozitiv care a fost prezent câteva ore mai târziu.

„Expunerea pe termen scurt la natură are un impact benefic măsurabil asupra bunăstării noastre mentale”, potrivit dr. Andrea Mechelli, de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiință al universității.

6. Râzi mai mult

Un râs bun poate elibera tensiunea fizică din mușchii noștri, poate îmbunătăți circulația sângelui și poate declanșa eliberarea de oxid nitric, care întărește sistemul imunitar.

Un râs bun poate reduce, de asemenea, hormonii de stres și poate provoca eliberarea de endorfine, substanța chimică care ne face să ne simțim bine și acționează ca un calmant natural al durerii.

Deci este adevărat: râsul poate fi cel mai bun medicament și de fapt există terapii prin râs pentru a îmbunătăți sănătatea mintală.

Ieșiți cu prietenii care vă fac să râzi, ieșiți la comedie sau, dacă nu vă simțiți foarte sociabili, puteți viziona videoclipuri online cu pisici pe skateboard-uri și altele asemenea.

7. Abordați munca cu o mentalitate scandinavă

Țările scandinave – Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda – sunt întotdeauna printre cele mai fericite din lume.

Și par să aibă câteva trucuri grozave în mânecă pentru a promova fericirea și bunăstarea la locul de muncă.

Una dintre ele, suedeză, este obiceiul cunoscut sub numele de „fika”, care constă într-o pauză zilnică de cafea și prăjitură -de preferință de casă- cu colegii de muncă.

Aparent, fika este practic un ritual obligatoriu la locul de muncă. De ce nu sugerezi același lucru șefului tău? La urma urmei, o echipă fericită este o echipă productivă.

8. Dormi mai mult

Odihna este la fel de importantă pentru sănătatea noastră mentală și fizică precum dieta sau exercițiile fizice.

Lipsa odihnei poate contribui la un sistem imunitar slăbit, la niveluri mai mari de hormoni de stres, anxietate și depresie.

În același timp, în timp ce dormim, corpul nostru se repară singur.

Așa că faceți un efort pentru a dormi mai bine: aveți grijă de dormitorul dvs. astfel încât să fie plăcut și liniștit, evitați să mâncați mese grele foarte târziu, reduceți cofeina în a doua jumătate a zilei și deconectați-vă de la ecrane înainte de culcare: lumina albastră a celulei telefonul sau tableta te pot ține pe picioare.

traducere: C.L

Citește și Sfaturi pentru grădini organice pentru copii – Învățați copiii despre grădinăritul ecologic

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele