80% dintre americani consideră că Joe Biden a câştigat alegerile

0

Aproape 80% dintre americani, inclusiv mai mult de jumătate dintre republicani, îl recunosc pe preşedintele ales Joe Biden drept câştigătorul alegerilor din 3 noiembrie, după ce majoritatea organizaţiilor media au atribuit victoria democratului, pe baza numărului mai mare de voturi obţinute de acesta în statele cheie, potrivit unui Sondaj Reuters / Ipsos.

 

Biden – care avea nevoie de 270 de voturi în Colegiul Electoral pentru a câştiga – a obţinut 279 din voturile respective, iar Trump 214. În trei dintre state numărarea voturilor nu a fost încă finalizată, potrivit Edison Research. În votul popular, Biden a obţinut 76,3 milioane de voturi, sau 50,7% din total, iar Trump 71,6 milioane, sau 47,6%.

Sondajul realizat de Reuters/Ipsos la nivel naţional, desfăşurat de sâmbătă după-amiază până marţi, a constatat că 79% dintre adulţii americani consideră că Biden a câştigat Casa Albă. Alţi 13% au declarat că alegerile nu au fost încă stabilite, 3% au spus că Trump a câştigat şi 5% au spus că nu ştiu.

La nivelul partidelor, aproximativ şase din 10 republicani şi aproape fiecare democrat au spus că Biden a câştigat.

Producţia industrială a scăzut în 2020

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele