90% dintre medicii de familie sunt vaccinaţi

0

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, după întâlnirea cu reprezentanţii medicilor de familie, că a aflat că 90% dintre aceştia sunt vaccinaţi, ceea ce arată încrederea în ştiinţă al celor din domeniu.

 

Premierul a mai spus că la nivelul Guvernului, vor fi asigurate resursele necesare pentru a susţine sistemul sanitar să facă faţă efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiştii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare.

”Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie, cei mai aproape de cetăţeni şi cei care cunosc bine comunităţile locale”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei, el precizând că a făcut apel la aceştia să continue efortul făcut până acum astfel încât, împreună să depăşim cu bine, într-o perioadă cât mai scurtă, pandemia COVID-19.

”Am aflat că peste 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce eset un lucru îmbucurător. Este de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă al celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a spus premierul.

”Pe acest pilon construim rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie în gestionarea pandemiei”, a mai spus şeful Executivului, precizând că, ”prin implicarea lor în extinderea capacităţii de testare a pacienţilor, aplicarea tratamentului şi monitorizarea persoanelor cu forme uşoare ale bolii, precum şiu informarea cetăţenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, constituie măsuri care se impuneau pentru a putea face faţă valului cinci al pandemiei”.

Virgil Popescu: nicio companie furnizoare nu îşi va bate joc de români!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele