Ordinul comun privind redeschiderea restaurantelor şi a cafenelelor a fost publicat marţi în Monitorul Oficial.
Prin acesta s-au stabilit măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
Consumul de bere a scăzut în perioada pandemiei
Documentul este emis de ministrul Sănătăţii, cel al Economiei şi de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Sunt prevăzute măsuri specifice sanitare şi cerinţe pentru siguranţa alimentelor în vederea comercializării şi consumului produselor alimentare, dar şi măsuri de protecţie a clienţilor.