A murit „Fantoma din Kiev”, pilotul care a doborât peste 40 de avioane rusești

1
foto: Twitter

Maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, tatăl unui băiețel de opt ani, pilota un MiG-29 când a fost doborât de forțele ruse, pe 13 martie. Pilotul militar cunoscut și ca „Fantoma din Kiev”, care a doborât peste 40 de avioane rusești, a murit în timpul luptei.

 

Acesta a devenit celebru în toată lumea după ce a distrus șase avioane rusești în prima zi a invaziei, după cum arăta un videoclip postat de guvernul ucrainean.

Ulterior au apărut speculații conform cărora „Fantoma din Kiev” și numărul său uimitor de ucideri ale inamicilor erau un mit creat de guvern pentru a inspira curaj în rândurile luptătorilor, scrie dailymail.co.uk.

„Oamenii îl numesc Fantoma din Kiev. Și pe bună dreptate – acest as al UAF (Forțele Aeriene Ucrainene) domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare”, spunea guvernul ucrainean.

Acum surse ucrainene au confirmat identitatea și decesul acestuia pentru publicația The Times. De asemenea, au precizat că ochelarii și casca „Fantomei din Kiev” vor fi scoase la licitație la Londra.

citește și România va stoca rezerve de gaz în minele de sare, pentru a scăpa definitiv de importurile din Rusia

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele