Abuzurile din Judo vor fi investigate de COSR

0

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a declarat că abuzurile semnalate de presa sportivă la lotul naţional de judo vor fi investigate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

“Vreau să subliniez faptul că sportivii care au făcut acele declaraţii în presa de specialitate nu făceau parte la momentul respectiv din lotul olimpic. Ei se antrenau alături de ceilalţi sportivi din lotul olimpic. Iar lucrurile pe care ei le spun acum s-au întâmplat cu destul de mulţi ani în urmă. Am vorbit cu cei implicaţi, cu antrenorii Florin Bercean şi Gianina Andreica, şi nu am găsit nicio dovadă a acelor fapte. În acelaşi timp, noi vom merge în faţa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru o investigaţie. COSR va avea această întâlnire cu noi în cursul săptămânii viitoare. Florin Bercean va fi prezent, la fel ca şi mine, în faţa Comitetului Executiv al COSR. Pentru că suntem aici la o conferinţă de presă legată de o competiţie internaţională nu vreau totuşi să dezvălui motivele pentru care acei sportivi au fost excluşi de la acele antrenamente”, a afirmat Guşă.

Preşedintele Uniunii Europene de Judo (EJU), Serghei Soloveicik, a afirmat la rândul său: “Într-o familie, cum este şi cea a judoului, se pot întâmpla multe lucruri, pozitive sau negative. E normal, se pot întâmpla oriunde. În plus, în astfel de cazuri au loc investigaţii, iar înainte de finalizarea lor nu este corect să vorbim”.

Citește și: Opoziția depune moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Dan Barna a discutat cu Iohannis

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele