UPDATE: Accident la Gara de Nord din București cu un polițist lovit de mașină

0

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis dosar penal pentru ultraj după ce un șofer a dat cu mașina peste un polițist care, în urma loviturii, a căzut pe stradă.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media că șoferul în vârstă de 23 de ani este Florin Bogdan Mardale, iar tatăl lui este expert superior în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Tânărul este acuzat de ultraj și părăsirea locului accidentului. Ancheta este coordonată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

 

Știre inițială

Un poliţist a fost lovit violent, cu maşina, de un şofer care a staţionat neregulamentar în zona Gării de Nord, a anunţat Sindicatul Europol, sâmbătă, pe Facebook.

Ulterior întâmplării, surse din zona anchetei au arătat că șoferul ar fi ”beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. (…) Se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist”.

 

 

“Poliţist lovit violent de un şofer. Un autoturism staţionat neregulamentar în zona Garii de Nord din Bucureşti, pe modul ‘avarii’, a fost atenţionat de un poliţist să se pună în mişcare. Şoferul nu a ‘suportat’ critica şi a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, a semnalat Europol.

Potrivit sursei citate, şoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul faptei şi se află în custodia poliţiei. Încadrarea juridică a acestei fapte fiind “tentativă de omor”.

Europol a postat şi un filmuleţ de la o cameră de supraveghere cu momentul în care poliţistul este lovit de autoturismul care pleacă brusc.

Ce mai spune sindicatul polițiștilor

Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist care a vrut să îl legitimeze, în zona Gării de Nord din Capitală, a fost lăsat în libertate, anunţă Sindicatul Europol, care comentează că ”se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist”.

„Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe polițist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituției nu îi pasă!”, susține sindicatul Europol într-o postare pe Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele