Acţiune de amploare a poliţiştilor la transportatorii de persoane şi elevi

0
- Reclama -

Poliţiştii au verificat, în ultimele trei zile, în toată ţara, dacă transportatorii de persoane şi de elevi respectă legislaţia în domeniu, fiind date 2.220 de amenzi şi fiind constatate 37 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut 209 permise de conducere şi 20 de certificate de înmatriculare.

Conform sursei citate, în perioada 22-24 martie, poliţiştii au desfăşurat, în toată ţara, o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cu autovehicule destinate transportului public de persoane.

Autobuzele care efectuează curse regulate şi ocazionale, cât şi cele special destinate transportului de elevi au fost verificate în trafic, pentru a se vedea dacă sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane/elevi şi circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, aproape 2.000 de poliţişti rutieri şi de la ordine publică au verificat, în cele trei zile, 4.600 de autovehicule.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 2.220 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 128 la legislaţia specifică transporturilor rutiere publice – conform HG 69/2012, privind transporturile rutiere, 38 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 3 conform Legii nr. 92/2007, privind Serviciile de transport public local, 82 pentru defecţiuni tehnice, 560 pentru neportul centurii de siguranţă, 49 conform Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 20 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, 29 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, 80 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”, iar 1.167 pentru alte abateri prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002).

- Reclama -

Poliţiştii rutieri au reţinut 209 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public şi au retras 20 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare.

Pe parcursul acţiunii, au fost constatate 37 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 17 prevăzute de art. 336 din Codul Penal, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi una pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele