Acțiunile Purcari încep tranzacționarea de miercuri 14 februarie

0

Producătorul de vinuri Purcari a încheiat cu succes oferta de listare la bursa de la Bucureşti deși piețele de capital au fost lovite de scăderi masive săptămâna trecută. Preţul pe acţiune la Purcari este de 19 lei, ceea ce ridică oferta de vânzare la 186 milioane de lei şi o capitalizare de piaţă de 380 de milioane de lei.

Purcari e primul producător de vinuri care se listează la bursă, acțiunile companiei urmând să intre la tranzacţionare pe 14 februarie, cu o capitalizare de 380 milioane de lei, adică de 10,7 ori nivelul EBITDA.

Au fost puse la vânzare 9,8 milioane de acțiuni, care reprezintă 49% din capitalul social al producătorului de vin moldovean.

Compania e condusă de oenologul Victor Bostan, iar principalii acționari sunt Horizon Capital și IFC, parte a Băncii Mondiale.

Compania operează 1.000 de hectare de vie

Pe ultimele date disponibile, Grupul Purcari a avut venituri de 106,76 milioane lei în 2016, în creştere cu aproape 50% faţă de anul precedent.

În primele nouă luni din 2017, Purcari a raportat vânzări de 94,5 milioane lei.

Compania, fondată în 1827, utilizează peste 1.000 de hectare de teren și are patru capacități de producție, în România și Republica Moldova.

Compania se extinde pe Bursă într-o perioadă bună a pieței vinului, al cărui consum e în creștere în detrimentul berii și a spirtoaselor, iar potențialul din Centrul și Estul Europei rămâne ridicat în condițiile în care consumul e de 6 litri/locuitor în Polonia, 16 litri/locuitor în România, 20 litri/ locuitori în Cehia, suficient de mult sub pragul de 35 litri/locuitor în Spania sau 43 litri/locuitor în Franța.

În România, de exemplu, consumul de vin va crește, conform estimărilor, cu 9% până în 2020.

Sursa: Acțiunile Purcari încep tranzacționarea de miercuri 14 februarie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele