AdePlast – 150 de tiruri pe zi către România şi Europa

0

Compania AdePlast reuşeşte să livreze zilnic peste 150 de camioane cu materiale de construcţii în ţară şi în Europa. Liderul român de pe piaţa de termoizolaţii din România, AdePlast, a reușit o cifră de 4 milioane de euro la exporturi în 2016.

“Într-o zi obişnuită, de pe toate cele trei platforme ale noastre pleacă 150-160 de camioane, dintre care 70 se încarcă doar din Ploieşti”, declară Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast.

Atenţia companiei este îndreptată acum la Europa. În acest an se aşteaptă o creştere de 40% a exporturilor, având în vedere situaţia pieţei din acest moment din: Marea Britanie, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Austria, Italia, Spania, Grecia şi chiar Liban. În cea din urmă cel ai bine se vând produsele pe bază de ciment alb.

Dacă luăm în considerare doar piața din Bulgaria, vedem un potențial uriaș. Acolo sunt alocați 500 de milioane de euro în 2017 pentru reabilitarea termică, care vizează 2000 de blocuri. Banii provin din fonduri europene, iar proprietarii nu trebuie să plătească nimic. Noi am crescut cu 174% pe Bulgaria și 88% pe Ungaria, iar potențialul este enorm având în vedere informațiile de mai sus”, continuă Marcel Bărbuţ.

Planurile AdePlast pe 2017

„România este piața noastră. Investițiile de peste 50 de milioane de euro în cele trei platforme AdePlast din Oradea, Ploiești și Roman, în tehnologie de cea mai nouă generație face din brandul AdePlast cel mai cunoscut jucător pe piața construcțiilor. De exemplu, noi livrăm un termosistem produs integral în România atât către piața autohtonă, cât și spre celelalte piețe europene. Izotherm (agrementat la nivel european ETAG 004) va ajunge în scurt timp cel mai cunoscut produs în categoria sa”, mai spune Bărbuţ.

AdePlast numără până în prezent peste 360 de angajaţi, alocaţi celor trei platforme din ţară. Cu ajutorul celor 8 fabrici compania a reuşit să hrănească zeci de mii de români, de la antreprenori locali care vând sau folosesc mortarele, polistirenul sau vopseaua AdePlast până la cei care au învăţat meserie cu ajutorul Tinciului sau a Polistirolului.

AdePlast, creștere cu 36% la export. “În 2017 așteptăm 40%”

Afacerea creată exclusiv de familia Bărbuţ şi care va rămâne în familie, în 2016 a plătit impozite şi taxe la bugetul de stat în valoare de peste 56 de milioane de lei. Nivelul atins al cifrei de afaceri a fost de 346 milioane de lei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele