Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european

0

Europarlamentarul Adina Vălean a fost acceptată de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

Reprezentanții CE precizează că cei doi candidați propuși de Guvernul Orban – Adina Vălean și Siegfried Mureșan – au avut astăzi interviuri cu președintele ales al CE.

Purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene a transmis că ambii candidați propuși de Guvernul Orban – Adina Vălean și Siegfried Mureșan – au avut astăzi interviuri cu președintele ales al CE, iar Ursula von der Leyen a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul pentru Transporturi.

“România a transmis astăzi două nume de candidați pentru postul de comisar. Ambii candidați au avut interviuri cu președintele ales și s-au descurcat bine. Președintele ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului „Conectarea Europei” (Connecting Europe Facility – n.r.), prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene.

Citeşte şi: Dăncilă vrea, neapărat, o confruntare cu Iohannis

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele