Administrația Biden îndeamnă rebelii houthi din Yemen să înceteze agresiunile

1

Statele Unite i-au îndemnat miercuri pe rebelii houthi din Yemen “să înceteze imediat agresiunile”, după un atac împotriva unui aeroport internaţional din Arabia Saudită, notează AFP.

 

“Condamnăm atacul comis de houthi astăzi”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în faţa reprezentanţilor presei.

“Nu există o soluţie militară la războiul de Yemen. Îi îndemnăm din nou pe rebelii houthi să înceteze imediat aceste agresiuni” şi “să demonstreze un angajament real de a participa în mod constructiv la negocierile de pace”, a adăugat el.

Noul trimis american pentru dosarul yemenit, Tim Lenderking, se află în prezent în Arabia Saudită, imediat după ce preşedintele Joe Biden a anunţat că pune capăt sprijinului SUA pentru coaliţia militară condusă de Riad în războiul din Yemen.

Vezi și România are de astăzi primii 6 procurori delegaţi la Parchetul European

Administraţia Biden a anulat, de asemenea, înregistrarea rebelilor houthi pe lista neagră americană a organizaţiilor teroriste, decisă la finalul mandatului lui Donald Trump, dar criticată din toate părţile, deoarece riscă să împiedice livrarea ajutoarelor într-o ţară care, potrivit ONU, se confruntă deja cu cea mai gravă criză umanitară din lume.

Ned Price a subliniat că Departamentul de Stat nu intenţionează să revină asupra acestei anulări, în pofida atacurilor comise de rebeli, pentru că decizia “nu are nimic de-a face cu conduita condamnabilă” a rebelilor.

“Rămânem hotărâţi să îmbunătăţim sprijinul acordat partenerului nostru, Arabia Saudită, astfel încât să se poată apăra împotriva ameninţărilor care vizează teritoriul său”, a spus el.

Vezi cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele