Advent International negociază preluarea Zentiva pentru 1,9 miliarde de euro

0

 

Advent International a anunțat că negociază cu Sanofi preluarea Zentiva, divizia europeană a Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde euro. Oferta Advent este fermă, are caracter obligatoriu și este finanțată integral.  

Dacă tranzacția se face, Advent va sprijini echipa de management Zentiva pentru a investi în operațiunile companiei, unitățile sale de producție și portofoliul aflat în cercetare și dezvoltare (portofoliul R&D).

„Zentiva este o divizie robustă, cu o echipă foarte talentată, care și-a demonstrat potențialul de creștere. În urma unei revizuiri cuprinzătoare a opțiunilor strategice pentru divizia noastră europeană de medicamente generice, am hotărât că transferarea operațiunilor către Advent este cea mai bună opțiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung”, spune Olivier Brandicourt, Chief Executive Officer Sanofi.

Tranzacția ar putea fi definitivată până la sfârșitul anului 2018, sub rezerva definitivării unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzătoare și în urma aprobării din partea autorităților de reglementare relevante.

„Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, întrucât acesta le permite mai multor oameni să aibă acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Considerăm că Zentiva este o platformă foarte bună, cu oameni talentați, în care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piața europeană a medicamentelor generice”, susțin Tom Allen, managing director și co-director al echipei europene de sănătate Advent International și Cédric Chateau, managing director și director al Advent International în Franța.

Sentiva produce 350 mil. cutii de medicamente la Praga și București

Zentiva are sediul central la Praga, și ajunge la peste 40 milioane de pacienți din 25 țări europene, desfășurându-și activitatea pe o piață de anvergură cu perspective atractive de creștere pe termen scurt și mediu. Compania deține unități de la Praga și București, care produc și distribuie anual peste 350 milioane de cutii de medicamente.

Înființat în 1984, Advent International este unul dintre cei mai mari și experimentați investitori cu capital privat la nivel global. A investit în peste 330 de tranzacții cu capital privat din 40 țări, iar la 31 decembrie 2017 gestiona active în valoare de 35 miliarde euro.

Sursa: Advent International negociază preluarea Zentiva pentru 1,9 miliarde de euro