Afaceri care cresc în criză: Amazon

0

Amazon.com a anunţat  că va angaja alte 75.000 de persoane, pentru posturi pornind de la angajaţi pentru depozite şi până la şoferi pentru efectuarea livrărilor, datorită cererii puternice a comenzilor online în perioada pandemiei de coronavirus.

 

Aceste angajări noi se adaugă altor 100.000 de locuri de muncă create recent de companie, transmite Reuters.

În condiţiile în care cumpărătorii golesc rafturile magazinelor de teama unor carantine de lungă durată sau a deficitelor de produse, companiile încearcă să menţină stocurile de alimente şi produse pentru sănătate şi să aibă angajaţi disponibili pentru activităţile din magazine sau pentru livrări.

Gigantul de comerţ electronic are sarcina dificilă de a angaja mai mulţi oameni într-o perioadă în care se înmulţesc apelurile să îşi închidă depozitele. Compania, care a raportat cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor săi din depozite şi s-a confruntat cu mai multe demonstraţii, a anunţat că va verifica temperatura angajaţilor şi va distribui măşti de protecţie pentru angajaţii din toate depozitele din Statele Unite şi Europa. Unii oficiali aleşi au cerut Amazon să închidă depozite.

Dar, în condiţiile în care ratele şomajului cresc la niveluri record, Amazon are nevoie să îşi acopere deficitul de personal. Pentru a atrage noi angajaţi, compania a anunţat că va suplimenta cu 2 dolari salariul minim de 15 dolari pe oră al angajaţilor din SUA, pe parcursul lunii aprilie.Compania a anunţat luni că a ocupat toate cele 100.000 de posturi noi anunţate anterior şi că noile locuri de muncă se vor adăuga acestora.

 

Citește și: Incendiu masiv de vegetatie în jurul fostei centrale nucleare de la Cernobîl

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele