AFCN solicită rectificarea bugetului

0

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a depus solicitare pentru rectificare bugetului de venituri şi cheltuieli, precizând că pentru plata evaluatorilor suma necesară este de 390.000 lei, nu 80.000 lei, sumă care urmează să acopere necesarul real al acestor servicii pentru sesiunea de finanţare a proiectelor culturale din luna septembrie 2020, potrivit Ministerului Culturii.

 

Ca urmare a notei de fundamentare, Ministerul a realizat demersurile necesare pentru asigurarea fondurilor solicitate pentru plata evaluatorilor.Ministerul Culturii a făcut de asemenea precizări cu privire la situaţia finanţării Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

În fiecare an, subvenţionarea activităţii administrative a Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) este susţinută de MC. Anul acesta, bugetul AFCN, asigurat de către Minister, este 2.483.000 lei, reprezentând finanţarea proiectelor editoriale în valoare de 800.000 lei, cheltuieli salariale de 605.000 lei, precum şi bunuri şi servicii (categorie în care se încadrează inclusiv contractele de prestări servicii pentru evaluatori), în valoare de 1.071.000 lei.

Citește și: Deputații liberali cer revocarea Avocatului Poporului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele