Africa de Sud confirmă a noua variantă de coronavirus. Olanda închide granița

0
- Reclama -

După Marea Britanie, Africa de Sud a identificat o „nouă variantă” de coronavirus care provoacă valul doi de infecții. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății din această țară, la câteva zile după ce Marea Britanie afirma că a găsit și o nouă variantă a virusului.

 

„Am convocat acest briefing public pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2 – denumită în prezent varianta 501.V2 – a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Zweli Mkhize.

„Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă”, a adăugat Mkhize.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecții, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile.

- Reclama -

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că este în legătură cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă.

Vezi și OMS avertizează că o nouă pandemie de gripă este inevitabilă

Olanda se închide față de Marea Britanie

Guvernul olandez a suspendat duminică toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie până pe 1 ianuarie, după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Marea Britanie.

Ministerul olandez al sănătăţii „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

Mare parte a teritoriului Marii Britanii este sub măsuri de carantină din cauza creșterii ratei de infectare cu coronavirus.

Vezi și Romsilva scoate brazi pe piață

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele