Agenţiile poştale şi băncile sunt închise luni, în a doua zi de Rusalii, în timp ce mall-urile şi hipermarket-urile vor avea program normal

0

Oficiile poştale şi unităţile bancare vor fi închise luni, în a doua zi de Rusalii, cu excepţia sucursalelor din centrele comerciale mari, însă hipermarket-urile şi mall-urile vor funcţiona după programul normal.

Programul anunţat de Poşta Română este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora ziua de luni, 5 iunie este declarată zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Funcţionarii Poştei au avut liber şi în zilele de 1 şi 2 iunie, însă vor recupera ziua de vineri, stabilită liberă de către companie, în 10 iunie, astfel că sâmbătă toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor avea program normal de lucru.

De asemenea, sucursalele băncilor vor fi închise luni, 5 iunie, cu excepţia unităţilor din mall-uri şi marile centre comerciale, unde vor funcţiona după programul acestora.

Bancomatele şi maşinile multifuncţionale vor fi disponibile permanent, clienţii având la dispoziţie serviciile de internet şi mobile banking pentru a realiza diverse operaţiuni şi tranzacţii.

Angajaţii Registrului Auto Român (RAR) vor fi liberi şi ei luni, programul normal cu clienţii urmând să fie reluat marţi, 6 iunie 2017, între orele 8.00 şi 16.30.

Aceştia vor recupera sâmbătă ziua de vineri, 2 iunie, astfel că se va lucra cu publicul în toate reprezentanţele din ţară, între orele 8.00 şi 14.00.

Marile lanţuri de retail şi centrele comerciale au anunţat că toate magazinele lor vor funcţiona în 5 iunie după programul obişnuit, la fel ca în 1 şi 2 iunie.

Executivul a decis, în 18 mai, în şedinţă, ca ziua de 2 iunie să fie declarată ca zi liberă pentru angajaţii din sectorul public, aceasta urmând să fie recuperată în 10 iunie sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie.

Astfel, bugetarii au o minivacanţă de cinci zile, care a inclus zilele nelucrătoare de joi, 1 iunie (Ziua Copilului), vineri, 2 iunie, weekendul, precum şi luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele