Aglomerație mare la metrou, chiar dacă e vară și studenții și elevii sunt în vacanță, iar mulți români sunt în concediu. Ministerul Transporturilor nu anunță nicio măsură

1
- Reclama -

Trenurile de metrou sunt în continuare aglomerate, în plină vară, perioadă în care elevii și studenții sunt în vacanță și mulți bucureșteni sunt plecați în concediu.

În mai puțin de o lună începe școala, iar Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia se află societatea Metrorex, nu a anunțat nicio soluție pentru a rezolva situația.

La începutul lunii august, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, într-o conferință de presă, că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex.

Situația Metrorex cauzată de contractul de mentenanță

El a subliniat că situaţia de la Metrorex este cauzată de contractul de mentenanţă, care nu a fost plătit. Contractul a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani. Ministrul susţine că tot timpul au existat întârzieri la plată, dar asta nu înseamnă că Metrorex nu ar trebui să respecte termenii contractului.

Şeful de la Transporturi a transmis că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Acesta a afirmat că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

- Reclama -

Deocamdată, nu au fost anunțate nici măcar discuții pe acest subiect.

În schimb, Sorin Grindeanu a declarat săptămâna trecută că el nu folosește acest mijloc de transport.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele