Ai grijă de tenul tău, mai ales în vacanță când stai la soare ziua

0

Sezonul cald și-a intrat de mult în drepturi, iar principala preocupare a femeilor este crema de protecție solară. Pasionatele de frumusețe trebuie să răspundă unei întrebări foarte simple, fond de ten sau SPF?

Există nenumărate dezbateri privind ordinea corectă de aplicare a acestor produse de frumusețe. Hai să aflăm împreună cum ar trebui folosite și la ce interval de timp e recomandat să reaplicăm crema cu factor de protecție solară.

Cheia pentru a reduce riscul de apariție a cancerului de piele, a pistruilor și a petelor pigmentare este aceea de a avea grijă de tenul tău. În perioada verii specialiștii recomandă folosirea unei creme cu un factor de protecție ridicat. SPF-ul nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică de frumusețe.

Fond de ten sau SPF

Când vine vorba de aplicarea SPF-ului și a fondului de ten există câteva reguli simple și rapide pentru a avea parte de rezultatele dorite. Dermatologii atrag atenția cu privire la etapele corecte și la cantitatea necesară de SPF care ar trebui aplicată.

Indiferent de cât de mult de fond de ten folosești, acesta nu va fi niciodată eficient în a te proteja de razele solare. Pentru a avea parte de protecția dorită este important să integrezi SPF-ul în rutina ta. Prin urmare, pe timpul verii nu este recomandat să porți fond de ten fără ca înainte să-ți fi aplicat și SPF.

Care este ordinea corectă de aplicare

Secvența Evenimentelor Activități de Secvențiere

Un mod eficient de a te asigura că ești protejată de razele UV este acela de a te asigura că aplici întotdeauna SPF. Dermatologii recomandă aplicarea SPF-ului ca ultim pas din rutina ta de îngrijire zilnică. Înainte de a aplica orice produs de machiaj este important să te asiguri că ai aplicat cantitatea necesară de SPF.

Crema de protecție solară conține filtre care reușesc să absoarbă o parte din razele UV pentru a nu produce nicio problemă directă tenului tău. Crema de protecție solară este cu adevărat eficientă atunci când este aplicată pe ten, înainte de orice produs de machiaj. După ce ți-ai curățat față cu un cleanser potrivit tenului de ten poți începe rutina de îngrijire.

Poți aplica un toner, un ser sau o cremă hidratantă, orice este potrivit tipului de ten. Ca ultim pas se recomandă aplicarea cremei de protecție solară. Specialiștii recomandă folosirea unui SPF cu un factor de protecție de minimum 30. Uite mai multe informații despre ce este SPF-ul și cum te ajută acesta în îngrijirea pielii.

Folosește suficientă cremă de protecție solară

Creme de protectie solara pentru fata | fixaix.ro❤️

Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că femeile nu folosesc suficientă cremă de protecție solară în rutina lor zilnică. Cele mai multe persoane au tendința să aplice mai puțin SPF decât este recomandat.

Dr. Amanda Doyle recomandă folosirea a două miligrame de SPF per centimetru de piele. Acest lucru înseamnă că SPF-ul va fi aplicat mai mult sau mai puțin în funcție de mărimea feței fiecărei persoane. Nu există o regulă clară, însă este esențial să te asiguri că ai aplicat suficient SPF înainte de a te machia și a te expune razelor solare.

Lasă crema să intre în ten

Cum folosești crema hidratantă? 8 reguli - Frumuseţe > Cosmetica - Eva.ro

Înainte de a aplica orice produse de machiaj este important să te asiguri că ai lăsat crema de protecție solară să fie absorbită în profunzimea tenului. Aceasta are nevoie de cel puțin două minute pentru a intra în ten. Încearcă să nu-ți atingi fața cât timp aștepți ca SPF-ul să fie absorbit.

Adăugarea machiajului mult prea devreme poate face ca efectul SPf-ului să nu mai fie la fel de puternic. Totodată este important ca acesta să fie aplicat corect pe întreaga suprafață a  feței, chiar și pe gât și decolteu, spun specialiștii.

În momentul în care SPF-ul tău a fost absorbit, iar tenul tău este uscat, atunci poți începe să aplici produsele preferate de machiaj. Iată și câteva sfaturi utile despre cum să alegi SPF-ul potrivit pentru tine.

Nu uita să reaplici SPF-ul

Protectia solara: reguli esentiale

Crema de protecție solară ar trebui să fie reaplicată la fiecare două ore, spun specialiștii pentru The New York Times. Dacă ai intrat în apă sau ai transpirat aceasta trebuie reaplicată cât mai curând. Reaplicarea poate fi dificilă dacă ai un machiaj încărcat, însă acest lucru nu ar trebui să te oprească din a avea grijă de tenul tău.

Deși nu există suficiente studii care să atste cât de importantă este reaplicarea, cei mai mulți specialiști sunt de părere că SPF-ul trebuie aplicat din nou, mai ales dacă ești expusă razelor solare în mod direct.

De ce nu sunt recomandate fondurile de ten cu SPF

4 creme cu SPF care iti fac fondul de ten sa arate mai bine - Andreea Raicu

Încă te mai întrebi care este ordinea corectă când vine vorba de fond de ten sau SPF? Află că specialiștii recomandă aplicarea mai întâi a cremei protecție solară. În prezent există o mulțime de produse care conțin și SPF în compoziția lor. Cu toate acestea specialiștii nu recomandă folosirea acestora fără o cremă de protecție solară în prealabil.

Se pare că factorul de protecție al acestor produse nu ar fi suficient de ridicat pentru a-ți asigura protecția necesară. Dacă te decizi să apelezi la un fond de ten cu SPF încearcă să aplici și o altă cremă de protecție solară în prealabil. În felul acesta te vei asigura că tenul tău este complet protejat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele