Al doilea om în stat nu se va duce la RECEPŢIA de la Cotroceni, de Ziua Europei: Haideţi să separăm lucrurile

0

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu va participa la recepţia de pe data de 9 mai care va avea loc la Palatul Cotroceni cu prilejul celebrării Zilei Europei, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că va analiza oportunitatea de a participa pe 9 mai la recepţia de la Cotroceni cu prilejul Zilei Europei, precizând că este obligat “constituţional şi legislativ” să colaboreze cu şeful statului, Klaus Iohannis.

“Probabil că a venit invitaţia (la recepţia din data de 9 mai de la Palatul Cotroceni, cu ocazia celebrării Zilei Europei – n.r.) O să analizez oportunitatea participării”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă mai poate fi vorba de o colaborare cu preşedintele Klaus Iohannis, după solicitarea de a demisiona adresată premierului Viorica Dăncilă, Tăriceanu a răspuns: “Haideţi să separăm lucrurile. Una este relaţia instituţională, altele sunt atitudinile şi poziţionările de ordin politic. Le pun pe fiecare în căsuţa care trebuie. Eu sunt obligat să colaborez şi fiecare dintre noi suntem obligaţi să colaborăm instituţional. Avem această obligaţie care decurge din întreg cadrul constituţional şi legislativ şi sigur că acest lucru se va întâmpla. Ceea ce este relaţia politică este într-un alt registru.”

Şeful senatului şi liderul ALDE nu este la primul conflict cu preşedinteel în funţie Klaus Iohannis. Tensiunile dintre coaliţie şi preşedinte s-au ampliificat în ultima perioadă, mai ales după gestul iresponsabil al actualului premier al Romaniei, Viorica Dăncilă, gest rtaxat de preşedinte, de a pleca alături de şeful camerei deputaţilor şi liderul PSD Liviu Dragnea într-o vizită oficială în Israel, politica externă fiind una dintre principalele atribuţii ale preşedintelui conform constituţiei. Conflctul dintre preşedinte si coliţie s-a reaprins public după ce preşedintele a decis să meargă în calitate de mediator la întâlnirea dintre guvern şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, la momentul acela ministrul muncii, Olguta Vasilescu, declarând că nu vede rostul venirii lui Iohannis la acea întâlnire.

Citeşte şi Iohannis trimite legile justiției la CCR și sesizează Comisia de la Veneția

Joi a avut loc la Parlament şi o întrevedere între liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Pe 9 mai va avea loc la Palatul Cotroceni recepţia de Ziua Europei, eveniment care se va desfăşura în intervalul orar 14.00 – 17.00. Evenimentul ar urma să reunească o serie de ambasadori, membri ai Forului Diplomatic, miniştri şi membri ai Guvernului, precum şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cât şi premierul Viorica Dăncilă.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele