Alegeri prezidențiale 2024. Președintele Senatului numește favoritul PNL pentru fotoliul de la Cotroceni

0

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a dezvăluit care este prima variantă de candidat PNL la alegerile prezidenţiale din 2024.

Pe cine se bazează liberalii pentru fotoliul de la Cotroceni? Potrivit actualului purtător de cuvânt al partidului, nu mai este loc de prea multe speculații cu privire la poziția PNL față de scrutinul viitor.

PNL are un candidat favorit pentru alegerile prezidențiale din 2024

Alina Gorghiu a precizat că prima variantă în ceea ce priveşte candidatul PNL la alegerile prezidenţiale este preşedintele partidului, adică Nicolae Ciucă. Deși „este prematur să discutăm acum, dar da, preşedintele partidului întotdeauna e o variantă de luat în calcul”, a subliniat aceasta.

Întrebată, miercuri seară, la B1 TV, dacă Partidul Național Liberal îl va susţine pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale 2024, Alina Gorghiu a afirmat că formaţiunea are câteva variante, printre care și numele actualului premier al României.

„(PNL) are foarte multe variante, dar n-am să dau numele candidaţilor. Prima variantă este preşedintele partidului, dintotdeauna, preşedintele partidului a candidat la preşedinţia României. Asta a fost regula în PNL. Sigur că premierul Ciucă are această variantă de luat în calcul. Nu s-au făcut sondaje, nu s-a decis candidatul la noi”, a explicat oficialul liberal.

Liberalii mizează pe Nicolae Ciucă

Totuși, Gorghiu a ținut să sublinieze că Nicolae Ciucă este „una din variantele” pentru candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024. La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, luni, despre prezidenţiabilul PNL că, în momentul de faţă, Nicolae Ciucă este omul pe care partidul se bazează şi este principala opţiune a formațiunii.

Premierul României, „principala opţiune”

Oficialul a spus despre premierul român că este un lider pe termen lung, Stroe fiind convins că Nicolae Ciucă va duce PNL la peste 30 de procente şi va conduce partidul mult timp de acum înainte.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele