Alegerile anticipate nu sunt foarte departe dacă PSD-iștii se vor simți nedreptățiți

0
ciolacu psd

Alegerile anticipate nu sunt foarte departe dacă PSD-iștii se vor simți nedreptățiți. Surse politice susțin că PSD ia în calcul să boicoteze constituirea noului Parlament. Social-democrații spun că PNL, USR-PLUS și UDMR, partidele care vor să formeze o coaliție de guvernare de dreapta, își împart între ele conducerile celor mai importante comisii legislative, fără a lua în calcul faptul că PSD este partidul cu cele mai multe voturi.

 

Social-democrații sunt deranjați că, în urma negocierilor purtate coaliția de dreapta PNL-USRPLUS-UDMR, comisiile din Parlament care ar revine PSD sunt cu o miză mai mică în ierarhia Legislativului, în contextul în care s-au clasat pe prima poziție la alegerile generale.

PSD ia în calcul să boicoteze constituirea noului legislativ, care presupune validarea a două treimi dintre deputați și a trei pătrimi dintre senatori și ca toți aceștia să depună jurământul.

„Vrem o reprezentare conform scorului. Își negociează funcții și comisii total netransparent”, au declarat surse din cadrul PSD.

Vezi și Zegrean crede că PSD poate să atace la CCR o propunere de Premier care nu-o convine

Dacă social-democrații vor absenta și nu vor depune jurământul, s-ar întârzia calendarul.

Regulamentul Camerei Deputaților și Senatului este destul de clar: parlamentarii care refuză să depună jurământul în Parlament sunt considerați invalidați. Ar fi un risc aici pe care și l-ar asuma social-democrații, însă, din informațiile Digi24, nu se grăbesc să se constituie Parlamentul până când nu vor avea discuții cu cei de la PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru a fi regândită această redistribuire a conducerii comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și din Senat între toate partidele parlamentare.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele