Interviu cu Alexandra Cadanțu: „am început într-o joacă tenisul pe vremea când încă învățam să merg”

0
alexandra cadanțu, antrenament
- Reclama -

Alexandra Cadanțu este o jucătoare de tenis profesionistă din România care în acest moment ocupă poziția 132 în clasamentul WTA la dublu și 157 la simplu (iunie 2017). Informateca a contactat-o pe Alexandra și i-a luat un scurt interviu despre cum a ajuns să devină jucătoare de tenis, planurile pentru 2018 și cu ce se mai ocupă în afară de acest sport.

Care este turneul tău de suflet?

Wimbledon. Pentru că acolo am câștigat primul tur pe tabloul principal la un grand slam.

Care este cea mai importantă performanță a ta, în ierarhia personală?

Cred ca toate sunt importante, nu am una care aș putea zice că este mai importantă decât alta. Fiecare experiență m-a adus mai aproape de succes, de jucătoarea de tenis și persoana care sunt astăzi. Am trecut prin accidentări, am trecut prin insuccese și momente grele în care nu mă găseam pe mine, nu-mi găseam jocul sau starea necesară pentru a juca la un nivel bun, dar toate s-au așezat și încă se așează într-un puzzle frumos și bine meritat… mai devreme sau mai târziu. Cu siguranța am mult de muncit cu mine însămi pentru a fi completă și a avea un joc din ce în ce mai solid. Astfel, rezultatele pe care mi le doresc vor veni la momentul potrivit.

- Reclama -

Mai sunt aproape 50 de locuri între tine și Top 100. Pe când Top 100?

Mi-am propus anul acesta. Deadline-ul a trecut, așa că așteptăm cu interes momentul. Cel mai bine joci atunci când reușești să nu pui presiune exterioară prea mult pe tine (punctele, banii, clasamentul) și faci totul ca să te simți bine atât pe teren, cât și în afara lui.

Care îți este programul de antrenament, care sunt exercițiile favorite?

Programul de antrenament e simplu: antrenament, antrenament și iar antrenament. Depinde de situație, de perioadă și de cum mă simt… În funcție de asta joc mai mult tenis sau fac mai multă pregătire fizică sau exerciții. Îmi place să alerg mult… Alte exerciții favorite nu sunt, în general totul este o rutină.

Care este lovitura sau loviturile favorite?

Lovitura preferată… să dau printre picioare (râde), dar încă lucrez la ea.

cadanțu alexandra

Ce sportivi urmărești?

Pe Federer, clar. Ca toată lumea, de altfel.

Ce preferi: dublu sau simplu?

Depinde la ce te referi! Joc simplu, pentru asta mă antrenez să ajung iar să joc cu cele mai bune jucătoare din lume. Îmi place să joc dublu, o fac de plăcere, o fac pentru că mă ajută la jocul de simplu… pentru serviciu, retur, vole și pentru că îmi place spiritul de echipă.

Citește și: Aur pentru România la CM de canotaj

Cum și când ai ales tenisul?

Nu l-am ales eu… părinții mei au ales pentru mine, mai mult tata. Când eram mică și eram întrebată dacă îmi place tenisul, răspunsul meu era: „hmm… tatălui meu îi place foarte mult”. Apoi am început într-o joacă tenisul pe vremea când încă învățam să merg și, ușor- ușor, a devenit parte din viața mea. Apoi, în timp, a devenit viața mea cu totul.

Ce faci când nu ești pe un teren de tenis?

Îmi place să citesc, urmăresc toate filmele noi care apar, îmi place să înot, să merg cu rolele și să ies cu prietenii mei de fiecare dată când am ocazia, dar asta se întâmplă extrem de rar… Mai nou, îmi place să fac vloguri de călătorie și tenis împreună cu Cristi, prietenul meu. Și cred că sunt draguțe, mai ales că știu că ma voi uita cu plăcere la ele peste ani. Nu-ți imagina că fac cine știe ce, eu zic doar unde suntem și cum mă cheamă, că naiba știe ce ar trebui să zic în vlogurile astea (râde)! În rest, Cristi filmează și el știe ce face pe acolo, și iese ok.

alexandra cadanțu

Ce planuri ai pentru 2018?

La fel cum am mai spus și în rândurile de mai sus: în 2018 vreau să muncesc, să am un joc mult mai complet, să urc în clasament, însă anul 2017 nu este încheiat.

Înca ceva, am uitat să scriu numele vlogului:Tennistravelvlog.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele