Alexandru Arșinel a murit! Actorul de comedie avea grave probleme de sănătate

0

Marele actor de comedie Alexandru Arsinel, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani! Vestea decesului său a fost confirmată de fiul acestuia, Bogdan.

Alexandru Arșinel: “Eu sunt mămăligar, nu vreau să mănânc pâine prăjită. Sunt lucruri care ni se impută de Europa” 

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducere Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență.

Alexandru Arșinel era internat în spital de două săptămâni

Alexandru Arşinel este internat la Spitalul Universitar din Capitală de la jumătatea acestei luni, în ultima perioadă având mai multe probleme de sănătate și fiind internat la terapie intensivă.

Fiul acestuia, Bogdan Arșinel, a spus pentru Fanatik că tatăl său a încetat din viață: „Da, este adevărat!”, a declarat Bogdan Arșinel.

În luna august, Alexandru Arșinel a fost transportat de urgență la Spitalul Fundeni după ce i s-a făcut rău. Actorul locuia într-un azil de bătrâni din zona Otopeni, iar personalul a chemat Salvarea. Potrivit medicilor care l-au examinat la acea vreme, actorul contactase o infecție nosocomială.

După ce a fost spitalizat la Fundeni, actorul nu a mai revenit la căminul de bătrâni. În iunie anul acesta, Alexandru Arșinel a mai fost internat într-o clinică privată din Capitală.

Alexandru Arșinel s-a născut la 4 iunie 1939, în oraşul Dolhasca din judeţul Suceava. S-a îndrăgostit de lumea teatrului și a filmului și a terminat studiile la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1962. A format un cuplu de excepție pe scenă cu Stela Popescu și au distrat generații întregi cu rolurile sale comice.  Cei doi au primit un premiu UNITER în 2002, pentru activitatea la Teatrul de Revistă.

Alexandru Arşinel a jucat la „Tănase” în spectacolele: „Aer bun, de Savoy”, „Hai, Hai, România!”, „Piei, drace!”, „Hai, zâmbeşte!” şi „Suta lui Tănase”.

A jucat în peste 30 de filme artistice, printre care „Ana şi… hoţul”, „Miss Litoral”, „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct” şi „Sexy Harem Ada-Kaleh”, scrie News.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele