Alexandru Rafila, reguli pentru lucrul la birou

Munca de acasă este o soluţie, dar nu pe termen lung

0

Alexandru Rafila recomandă o serie de măsuri, în cazul muncii în marile clădiri de birouri, un pas normal dupa relaxarea din 15 mai.

 

„Trebuie în primul rând să le facă ture, să stea mai puţin, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila spune că igiena şi curăţenia nu sunt ca şamponul, 2 în 1, ele trebuie făcute temeinic şi, pentru asta, trebuie să existe personal dedicat.

„Ce e interesant, sfatul pe care îl oferă inclusiv Organizaţia Internaţională a Muncii, este să suplimenteze personalul pentru curăţenie. Să nu îl supraîncarce cu activitate, să angajeze persoane care să ţină un nivel important de curăţenie, să reglementeze accesul în spaţiile comune, în toalete, în bucătării”, a continuat Rafila.

Rafila: Mai sunt 4-5 zile până când se va vedea cum s-au comportat românii de Paște

Dinciplina salariaților, o componentă importantă

Întoarcerea la lucru în siguranţă în companii se bazează şi pe disciplina salariaţilor, care trebuie să respecte măsurile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

„Personalul să cunoască problema şi aşa poate să implementeze şi o prevenire. Dar dacă îi spui doar automat fă aia sau nu face aia şi el nu înţelege de ce acţionează într-un anumit mod, succesul măsurii pe termen mai lung este compromis”, a mai explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila mai spune că autorităţile trebuie sa facă un ghid cu recomandări pentru realuarea activităţii economice. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, munca de acasă este o soluţie, dar nu pe termen lung. Iar angajatorii trebuie să se asigure că psihicul oamenilor nu este afectat de izolare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele