UPDATE: Alexei Navalnîi, judecat într-o secție de poliție

0

Un judecător din Moscova a ordonat luni plasarea în arest a opozantului Aleksei Navalnîi pentru 30 de zile, până la 15 februarie, la o zi după reţinerea acestuia la sosirea în capitala Rusiei.

 

Știre inițială

Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost dus de urgență luni la o ședință de judecată în interiorul unei secții de poliție, la o zi după ce a fost reținut, anunță Reuters.

Alexei Navalnîi a catalogat ședința de judecată, într-un videoclip din interiorul secției de poliție, ca având „cel mai înalt grad de ilegalitate”.

Vezi și Navalnîi, arestat la Moscova

La ședința de judecată de luni, dintre care anumite părți au fost transmise în direct de către aliații lui Navalnîi, s-ar putea decide ca acesta să rămână în custodia poliției până când o altă instanță decide dacă va transforma pedeapsa cu suspendare, de 3 ani și jumătate, în închisoare efectivă, mai transmite Reuters.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi a postat pe Twitter o fotografie făcută lângă secția de poliție, cu mesajul că Ministerul de Interne „cere arestarea lui Alexei pentru 30 de zile. Niciunui jurnalist nu i s-a permis să participe la ședință”.

Alexei Navalnîi a fost reținut, duminică seara, de poliție pe aeroportul Șeremetovo din Moscova, transmite Rain TV. Poliția nu a dat detalii despre motivele reținerii, dar autoritățile l-au acuzat anterior pe disidentul rus că nu ar fi respectat legea în cazul eliberării condiționate după ce a fost acuzat de presupuse acte de evaziune.

Navalnîi s-a întors din Germania, unde a primit tratamentul care i-a salvat viața după ce în luna august 2020 a fost otrăvit în Rusia. Navalnîi a demonstrat cu ajutorul presei americane de investigație că operațiunea de asasinare a fost condusă de FSB, serviciul secret rusesc.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele