Alimente infestate cu E Coli: Inspectorii sanitari au descoperit bacteria în carne și brânză, în mai multe magazine

Nu mai puțin de 69 de probe din 1.484, prelevate în perioada de 16 mai - 30 decembrie 2016, au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli, prezentă cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval, a anunțat astăzi Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

0
Bacteria e coli, depistata in mai multe magazine
- Reclama -

Nu mai puțin de 69 de probe din 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016, au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli, prezentă cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval, a anunțat astăzi Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii au efectuat investigații la abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.

Au fost prelevate probe din București și toate județele tării, iar cele alimente infestate au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc.
Potrivit aceluiași comunicat, Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene au efectuat controale oficiale la unitățile în care s-au depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus măsurile prevăzute în Planul Național de Control.

Măsurile întreprinse de inspectorii sanitari veterinari în aceste cazuri au fost făcute publice și postate pe pagina de web a fiecărei direcții.

La începutul anului trecut, în România a izbucnit un scandal de proporții după ce mai mulți bebeluși au murit în urma infecției cu E Coli.

- Reclama -

Cazurile au fost izolate, localizate în Argeș și alte județe din țară, iar cauza este posibil să fi un anumit aliment consumat de bebeluși. Totuși, nici până acum nu se cunoaște sursa exactă a îmbolnăvirii.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele