Alina Mungiu Pippidi, elogiată de site-ul de propagandă al Rusiei pentru că a jignit românii din Diaspora

0

Portalul sputnik.md, finanţat de Moscova, laudă schimbarea – “nu atât de neaşteptată” – a Alinei Mungiu Pippidi în raport cu opoziţia. Organul rus de propagandă observă cu satisfacţie poziţionarea directorului de la “România Curată” împotriva mitingului anunţat de Diaspora.

“Atitudinea curajoasă a uneia dintre cele mai importante figuri ale culturii actuale, Alina Mungiu Pippidi a trasnformat-o deseori pe sangvina scriitoare în ținta unor atacuri. Începând cu Ion Iliescu în anii 90, fie că a fost vorba de partide și personalități de stânga, fie de cei din zona de așa-zisa dreaptă românească, mulți au simțit ascuțimea condeiului Alinei Mungiu.

De câteva luni, Alina Mungiu Pippidi are o atitudine critică față de protestele stradale, mai exact de când acestea și-au pierdut sensul, găsind în schimb un arsenal de invectivem trivialități și atacuri la persoană.

Schimbarea Alinei Mungiu nu este chiar atât de neașteptată, “România curată” fiind și în tracut gazda unor anchete care au vizat actuala “opoziție”. Mai mult, publicația în cauză găzduiește în continuare anchete tăioase contra celor din Coaliția PSD-ALDE.

Ei bine, acest echilibru nu este agreat de talibanii celor două tabere, mai ales de cei atașați așa zisului fenomen “anti-PSD”, care se dedau la atcuri murdare, nedemne de pretențiile de “reformator al societății”, ca să nu mai zic de “intelectual”.

Un asemenea caz jenant este cel al lui Robert Turcescu, fostul jurnalist, transformat în poltician în partidul lui Băsescu, asta după o etapă în care a jucat câteva scenete de “ofițer acoperit”. Iată un text pe care acesta îl publică pe pagina sa de Facebook.

Am făcut de-a lungul anilor câteva emisiuni cu ea. Tot ce mi-a rămas în minte e mirosul îngrozitor de transpirație acră pe care-l emana și figura îngrozită a cameramanilor care-i montau lavaliera. Probabil mulți dintre ei au plecat din țară și din cauza asta”.

Sigur, urmărind evoluția lui Turcescu, pare firesc să nu-i fi rămas în cap ideile sclipitoare sau dovezile vastei culturi ale Alinei Mungiu. Doar Turcescu este acum emulul unuia care s-a lansat prin vorbe urâte, atacuri, jigniri și brutalități”, consemnează Sputnik.

Citește și Șoferul mașinii anti-PSD:Depun plângere la CNCD împotriva Alinei Mungiu-Pippidi, nu sunt amărât, nu mor de foame

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele