Alla Pugaciova, somată să-şi ceară scuze fiindcă a criticat războiul din Ucraina

1
- Reclama -

Cea mai cunoscută cântăreață rusoaică pe plan internațional a primit un mesaj de la Biserica Ortodoxă Rusă, care vrea ca ea să-şi ceară scuze pentru criticile aduse războiului.

 

 

 

Pugaciova, în vârstă de 74 de ani, care timp de jumătate de secol a fost foarte populară în Rusia şi în fosta Uniune Sovietică, s-a întors acasă din Israel săptămâna aceasta, după ce a părăsit ţara ducându-se în Israel împreună cu soţul ei, la câteva săptămâni după începerea războiului din Ucraina.

- Reclama -

Ea a stârnit o amplă atenţie atât din partea susţinătorilor, cât şi a oponenţilor conflictului, în septembrie 2022, afirmând că soldaţii ruşi mor pentru „obiective iluzorii” şi că ţara a devenit „o paria”. Artista a sugerat autorităţilor ruse să o declare şi pe ea „agent străin” – un statut aplicat deja soţului ei, actorul şi comediantul Maksim Galkin.

Totuși, deşi Rusia a adoptat o lege după începerea războiului care prevedea pedepse cu închisoarea sau amenzi pentru denigrarea armatei, All Pugaciova a fost iertată.

A revenit în țară în luna mai pentru a participa la funeraliile creatorului de modă Valentin Iudaşkin, iar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a fost văzut sărutându-i mâna în public.

În primăvară, a părăsit iar Rusia, dar săptămâna aceasta a revenit, Israelul fiind acum în război cu Hamas.

Vahtang Kipşidze, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de agenţia de ştiri de stat RIA Novosti, spune că ruşii „care atunci când au plecat şi-au insultat poporul sau dacă au făcut declaraţii controversate ar trebui să îşi ceară scuze. Acest lucru este valabil şi pentru Alla Borisovna” (patronimul Allei Pugaciova). Amintim, Biserica Rusă a fost o susţinătoare fermă a invaziei ruse în Ucraina, încă de la începutul acesteia.

Citește și: Patriarhul Kirill al Moscovei, pus la punct de Mitropolitul Vladimir al Chişinăului

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele