Alpha Bank a vândut credite neperformante în valoare de 10,8 miliarde de euro

0

Grupul bancar elen Alpha Bank, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat luni vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 10,8 miliarde de euro precum şi o participaţie de 80% din acţiunile furnizorului de servicii de credite Cepal Holdings către fondul american de investiţii Davidson Kempner.

 

Vânzarea acestui portofoliu de credite neperformante, denumit Galaxy, va fi a doua mare securitizare a expunerii pe creditele neperformante din Europa, după un proiect similar al băncii italiene Monte dei Paschi’s Sienna.

Tranzacţia ar urma să reducă ponderea creditelor neperformante a Alpha Bank în Grecia de la 29%, în luna septembrie 2020, până la 13%.

“Acesta este un punct de cotitură pentru banca noastră în contextul în care facem un pas decisiv în a rezolva problemele cu calitatea activelor generate de pe urma unei recesiuni de durată în Grecia”, a declarat directorul general de la Alpha Bank, Vassilis Psaltis. În pofida unor condiţii fără precedent din cauza COVID-19, am putut încheia o tranzacţie atât de complexă în doar opt luni de la lansare”, a adăugat Vassilis Psaltis.

Cod galben de ceață în 23 de județe

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele