Amânare la amânarea plății ratelor la bănci, anunță Nicolae Ciucă

0

Prim-ministrul a declarat că încă nu a fost luată o deciziei în ceea ce privește amânarea plății ratelor de bănci, pentru românii care nu au mai putut ține ritmul cu împrumuturile în timpul crizei.

Nicolae Ciucă a fost întrebat luni seara de ce din pachetul Sprijin pentru România lipsește măsura amânării plății ratelor pentru o perioadă de 12 luni, iar acesta a spus:

Este o măsură pe care am discutat-o împreună cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reușit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei, să continuăm să analizăm să vedem cât de benefică este pentru populaţie şi mediul de afaceri”. Totodată, întrebat dacă este este vorba de o amânare, premierul a răspuns: „Este o amânare a deciziei”.

De asemenea, ministrul Finanţelor – Adrian Câciu, a declarat că se mai discută despre această măsură cu sistemul bancar:

Această măsură a rămas în discuţie, discutăm încă cu sistemul bancar mai ales în ceea ce privește împărţirea costurilor pe această măsură pentru că amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate și de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creștere a dobânzilor, ar fi resimțită măsura, ne-a făcut să analizăm în continuare împreună cu sistemul bancar pentru a găsi soluții mai bune pentru cetățeni și mai ales pentru companii”, a spus ministrul Finanțelor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele