Ambasadorul SUA, întâlnire cu Dragnea pe fondul scandalului Giuliani și al discuțiilor publice despre OUG

0

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit miercuri cu președintele PSD, Liviu Dragnea, la biroul acestuia din Camera Deputaților, anunță Agerpres. Întâlnirea, confirmată de ambasada SUA, are loc pe fondul scandalului declanșat de scrisoarea prin care Rudy Giuliani cere amnistie colectivă pentru penali.

Giuliani a recunoscut pentru publicația Politico.eu că a primit bani pentru a semna scrisoarea de la Louis Freeh, avocatul fugarilor Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu,

Dragnea, Tăriceanu și susținătorii lor au clamat că scrisoarea lui Giuliani, avocatul lui Donald Trump, este o probă privind abuzurile din justiție.

Ambasada SUA la București a spus marți într-un răspuns pentru G4Media.ro că scrisoarea lui Giuliani nu reprezintă poziția oficială a SUA, adăugând că America rămâne îngrijorată de schimbarea legislației penale de către coaliția PSD-ALDE.

Discuția dintre Klemm și Dragnea are loc pe fondul discuțiilor publice despre o amnistie și grațiere pentru faptele de corupție, cerută tot mai insistent din interiorul PSD. Susținătorii mediatici ai PSD și ALDE au folosit scrisoarea lui Giuliani pentru a solicita o asemenea ordonanță de urgență.

Citește și Gabriela Firea, nemulțumită că nimeni nu și-a asumat rolul de organizator al mitingului, pentru a fi tras la răspundere

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele