Ambulanța din Mehedinți se decontaminarea sub cerul liber

Stefan Alexiu

Personalul stației de Ambulanță din Mehedinți care intervine la cazurile de coronavirus este nevoit să facă decontaminarea sub cerul liber. Asistenții și ambulanțierii din Mehedinți se decontaminează de COVID-19 la zero grade, după care merg să se schimbe în două corturi improvizate, din care lipsește căldura.

 

Când temperaturile vor scădea și mai mult, există riscul că soluția să înghețe pe costume. Există soluții pentru această situație – achiziționarea de containere speciale, însă deocamdată la solicitările stației nu s-a primit nimic.

Eliodor Mihuț, medic SJA Mehedinți: Deocamdată managerul a pus două corturi de decontaminare cu instalații de încălzit, care s-au ars, o să ne orientăm să ne mutăm într-un spațiu închis, pentru că este foarte dificil, noi în aceste costume transpirăm foarte mult, în momentul în care ajungem la decontaminare, dă cu soluția aia înghețată pe tine și până ajungi să intri în unitate, deja ești congelat și noi riscăm să ne îmbolnăvim foarte ușor numai din decontaminare…

Personalul de la salvare are zeci de solicitări de intervenție la pacienți bolnavi de coronavirus. Problema apare abia la întoarcere, pentru că tunelul în care se face dezinfecția este amplasat sub cerul liber. Cu cât scade temperature, cu atât e mai greu pentru personal.

Vezi și 100.000 de persoane au fost deja vaccinate în Rusia

O soluție ar fi achiziționarea unui container pentru decontaminare, cu asigurarea unor circuite, însă nu a fost obținut, deși solicitările au fost numeroase.

Cristina Breazu, asistentă șefă SJA Mehedinți: Ideal ar fi să avem o încăpere încălzită unde să se poată dezbrăca în condiții optime.

Citeste si...  Franța a restabilit starea de urgenţă

Soluția ideală ar fi construirea unei clădiri speciale pentru decontaminare, dar ar dura mult timp și este posibilă doar cu fonduri europene.

Stația de salvare ar avea nevoie și de un garaj pentru autospecialele. Proiectul european nu poate fi depus, însă, pentru că terenul pe care ar trebui să fie construită clădirea aparține Consiliului Județean, care intenționa să construiască acolo un bloc ANL, iar cele două instituții sunt acum în litigiu.

Citește și Casoteca.ro – magazin


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *