Amendă de 500.000 de dolari pentru o farmacie din Beijing care a încercat să profite de pe urma coronavirusului

0
virus gripal

O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut prețul măștilor sanitare, în contextul în care China se confruntă cu un coronavirus ucigaș.

 

Farmacia a crescut prețul măștilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de șase ori față prețul online, de doar 143 (20 de dolari).

 

Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a prețurilor

 

La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măști sanitate de calitate proastă, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Citește și: Coronavirus: 106 morţi şi la 4.515 de cazuri de infectare confirmate în China, 6.973 de persoane suspectate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele