Amenda pentru lipsa rovinietei se prescrie in 4 luni de la savarsirea contraventiei daca soferul nu este instiintat

1

Camera Deputatilor este forul decizional care a adoptat marti, cu unanimitate de voturi, un proiect de lege care modifica art. 9 din OUG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare a rovinietei.

Deputatul PNL Lucian Bode sustine ca ”modificarea legislativa se impunea, avand in vedere ca norma nu era suficient de clara, instantele interpretand diferit anumite situatii reclamate de multi cetateni in cazul amenzilor aplicate in mod repetat in lipsa rovinietei.”

Potrivit legii, rovinieta are o valabilitate de una, șapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, în funcție de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale. Circularea fără rovinietă se poate sancționa cu amendă.

Potrivit unui articol din proiectul de lege, aplicarea sanctiunii se prescrie in termen de patru luni de la data savarsirii faptei.

Citeste aici si despre aplicarea generalizata a split TVA

De asemenea, procesul verbal de constatare a contraventiei se transmite obligatoriu in doua luni de la data aplicarii contraventiei, iar in intervalul de la data savarsirii contraventiei, pana la data comunicarii procesului verbal, nu se mai poate aplica alta sanctiune.

Acelasi proiect prevede ca procesul verbal sa nu mai fie insotit de fotografii doveditoare.

Legea intra in vigoare la sase luni dupa ce este promulgata de presedinte si publicata in Monitorul Oficial.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele