America, înduioșată de povestea unei cățelușe chihuahua obeză

0
Sursa foto: thedodo.com
- Reclama -

Cățelușa Rosemary a fost adusă la un adăpost din Louisiana vara trecută, când avea 11 kilograme, adică dublul greutății normale, și a „renăscut” după ce a reușit să slăbească.

Ea a ajuns la adăpostul „Humane Society of Northwest’s” în iunie 2021, când avea trei ani și abia se putea mișca din cauza grăsimii. Animalul suferea nu doar fizic, ci și psihic, fiindcă îi era greu să facă până și cele mai simple mișcări sau să se deplaseze normal.

Fusese dusă la un adăpost din Texas de către de familia ei, care a cerut eutanasierea, pe motiv că ar fi bătrână și cu probleme de sănătate. Îngrijitorii și-au dat seama că ceva nu era în regulă și au luat legătura cu „Humane Society of Northwest” pentru a cere o examinare atentă.

Imediat ce Rosemary a ajuns la noul adăpost, a fost cântărită: 11 kilograme, adică dublul greutății unui câine de talia ei. A fost pusă la dietă și a început încet să slăbească. Înoată de câteva ori pe săptămână, are o dietă specială și iese des în grădină cu alți câini, unde se poate mișca în voie.

Luna trecută a slăbit 5 kilograme și era aproape de nerecunoscut, iar acum veselia ei îi copleșește pe angajații adăpostului din Louisiana.

- Reclama -

Înainte, dormea foarte des, pentru că avea puțină energie și era greu să ducă toată greutatea într-un corp atât de mic. Acum este foarte prietenoasă și sociabilă„, spune unul dintre voluntari, Erin Shirley.

Rosemary este acum pregătită să găsească o nouă familie, care să o iubească și să o ajute să se mențină sănătoasă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele