Americanii au trimis armatei ucrainene 100 de drone inteligente Switchblade

0

SUA au trimis 100 de drone Switchblade, arme care au ajuns deja în dotarea militarilor din Ucraina, a anunțat un oficial al Departamentului Apărării, citat de CNN – John Kirby.

Suntem în discuții cu ucrainenii cu privire la viitoarele utilizări ale dronelor Switchblade și, desigur, vom păstra această opțiune deschisă în continuare„, a mai declarat secretarul de presă al Pentagonului.

Modelele de drone Switchbalde sunt mici și portabile, fiind numite și „drone kamikaze”, care poartă focoase și detonează la impact. Cel mai mic model poate lovi o țintă aflată la o distanță de până la 10 km, potrivit companiei care le produce.

John Kirby a mai spus că Statele Unite au instruit „un număr foarte mic de soldați ucraineni care se aflau deja în Statele Unite” cu privire la drone, înainte de a se întoarce în Ucraina pentru a-i instrui la rândul lor pe alți camarazi de arme.

„Un militar ar putea fi instruit în mod corespunzător cu privire la modul de utilizare a dronei Switchblade în aproximativ două zile sau chiar mai puțin”, a completat oficialul Pentagonului.

Acesta a mai spus că SUA „vor analiza alte oportunități adecvate, dacă va fi nevoie, pentru a oferi mai multă instruire pe Switchblade, dacă este necesar„.

Amintim, armata ucraineană a mai folosit cu succes împotriva rușilor și drone turcești, din seria Bairaktar.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele