Analiza informateca.ro: Europa se ”rupe” de gazul rusesc

0
Sursa foto: www. transgaz.ro

În încercarea de a scăpa cât mai repede de importurile de gaz rusesc, europenii deschid discuții cu toate țările producătoare de hidrocarburi.  Egiptul şi UE îşi vor întări cooperarea în sectorul energiei, a anunţat guvernul egiptean, potrivit Bloomberg.

 

Delegaţiile celor două ţări au discutat în Cairo despre potenţiale livrări de GNL către Europa prin parteneriate regionale pe termen scurt şi despre posibilitatea ca blocul să contribuie la construirea unei unităţi de producţie de hidrogen verde în Egipt.

Italia merge spre Algeria

Premierul Italian Mario Italia vrea să semneze un nou acord în domeniul gazelor cu Algeria, în condiţiile în care Roma se străduieşte să-şi reducă dependenţa de energia rusească, relatează Financial Times.

Vezi și Italia-Rusia, cifrele relațiilor comerciale

Algeria este al doilea mare furnizor de gaze al Italiei, furnizându-i 21 miliarde de metri cubi pe an, aproximativ 31% din consumul anual.

Germania face progrese după era de prietenie Merkel – Putin

Este cunoscut deja ca Putin a reușit să ”cucerească” Europa în sectorul vânzărilor de gaze naturale grație slăbiciunii inacceptabile și a greșitei politici dusă de cancelarul Merkel.

În era Scholz, Germania rupe legăturile cu companiile conduse indirect de criminalul Vladimir Putin.

Vezi și După Putin, Premierul israelian a plecat în Germania la Scholz

Pe măsură ce presiunile cresc pentru impunerea unui embargo asupra importurilor de gaze şi petrol din Rusia, think tankul DIW sugerează că pe baza unor furnizori alternativi şi a unui consum mai scăzut, Germania ar putea scăpa de dependenţa de Kremlin în a-şi acoperi nevoile de energie, notează Deutsche Welle.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele