Anca Dragu nu susține un pașaport de vaccinare împotriva COVID-19

1

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că nu crede că România va trece la acest paşaport de vaccinare împotriva COVID-19 şi că personal nu susţine un astfel de demers. „Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii”, a adăugat Dragu.

 

„Nu cred că vom trece la acest paşaport COVID-19. Personal nu susţin un asemenea demers. Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii, ş.a.m.d. Pe măsură ce vom avea un număr cât mai mare de persoane vaccinate, cred că vom putea considera pandemia spre final. De fapt aceasta este miza în toată această discuţie economică – în ce măsură vom scăpa rapid de pandemie. Îână după jumătatea anului să zicem că avem deja un număr însemnat de populaţie vaccinată şi în România şi în alte ţări europene, astfel încât activitatea economică să îşi reia cursul normal”, a declarat Anca Dragu, întrebată duminică seara la Antena 3 dacă va trece România la acel paşaport de vaccinare împotriva COVID-19, aşa cum doresc unele state europene.

Grecia şi Ciprul au încheiat, fiecare separat, câte un acord turistic cu Israelul care le permite cetăţenilor lor vaccinaţi să călătorească fără restricţii cu ajutorul unui ”paşaport verde”.

Premierul Florin Cîţu afirmă că discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare la nivel european fiind la început.

Gheorghiță: trebuiau activitate toate cele peste 750 de centre de vaccinare

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele