Andreea Moldovan, testul antigen nu este invaziv

1

Medicul Andreea Moldovan afirmă că este incorect folosit termenul “invaziv” în corelaţie cu testele antigen rapide, explicând că acest test se face ca orice alt exudat nazal. 

 

“Este o falsă problemă pentru că, dacă ne gândim, până să înceapă pandemia, copiii aveau obligativitatea de a duce o serie de rezultate bacteriologice la începerea şcolii. Practic, erau exudate nazale sau exudate faringiene care erau luate în diferite circumstanţe. Ceea ce reprezintă acest test antigen rapid este, de fapt, un exudat nazal aşa cum se ia pentru foarte mulţi alţi germeni sau multe alte virusuri. Şi practic este un test care nu este invaziv, e un termen care nu e corect pentru că nu străbate niciun fel de mucoasă, se ia de la nivelul mucoasei nazale şi ne dă un rezultat în 5-10 minute”, a afirmat Andreea Moldovan.

Aceasta a arătat că, din punct de vedere epidemiologic, “corect ar fi ca părinţii copiilor care au simptome de COVID-19 să anunţe medicul de familie care să solicite trimiterea unui echipaj pentru testare la domiciliu”.

“Ne dorim o mobilitate cât mai scăzută a persoanelor cu risc sau cu infecţie COVID. Dar dacă triajul epidemiologic de la domiciliu sau de la intrarea în şcoală nu este corect şi dacă simptomele apar, de exemplu, în timpul orelor, această testare la şcoală este un ajutor imens pe care îl dăm atât copiilor, cât şi cadrelor didactice, cât şi părinţilor”, a afirmat Moldovan.

Ministrul Culturii are patru variante pentru accesul publicului la evenimente

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele