Angajat amendat pentru că și-a luat pauza de prânz cu 3 minute mai devreme

0

Unui oficial dintr-un oraș japonez i-a fost redusă la jumătate plata pe o zi de lucru, pentru că a părăsit în repetate rânduri biroul cu câteva minute mai devreme, declanșând o dezbatere aprinsă pe rețelele sociale despre severitatea pedepsei.

 

Omul în vârstă de 64 de ani, care nu a fost identificat, este angajat de către Biroul furnizorului de apă din Kobe, potrivit oficialilor care au dat o conferință de presă televizată săptămâna trecută să-și ceară scuze pentru acțiunile angajatului.

 

Acesta și-a părăsit biroul pentru a-și cumpăra un prânz la pachet cu trei minute înainte ca pauza de prânz să înceapă, au spus oficialii. A comis această infracțiune aparentă de 26 de ori în ultimele șapte luni.

 

Ca o pedeapsă, el a fost mustrat și i-a fost retras jumătate din salariul pe acea zi. “Este regretabil faptul că au avut loc astfel de abateri”, a declarat un oficial al Biroului la conferința de presă de săptămâna trecută. “Ne cerem scuze pentru asta”. Toți cei patru oficiali ai conferinței s-au ridicat și s-au aplecat.

 

Conferința de presă a atras rapid critici ferme și sarcastice pe rețelele sociale, oamenii comentând natura excesivă a pedepsei.

Citește și Dragnea al Turciei e pus pe reforme în favoarea lui

Un utilizator de pe Twitter a scris: “Este o viață grea în zilele noastre. Nu există nicio pauză de ceai, nicio pauză de țigară, nici conversații.”

Un alt utilizator a remarcat sarcastic: “Ar trebui să rotunjiți numărul fumătorilor care ies câte trei minute.”

Reacțiile nu au trecut neobservate.

“Am primit păreri de această dată din ambele direcții, cum ar fi că mustrarea a fost prea mult”, a declarat generalul Oka, ofițerul general al biroului pentru apă.

Cu toate acestea, Oka a explicat că Biroul a luat măsuri deoarece “eram obligați de datoria funcționarilor publici să respectăm orele de muncă pentru îndatorirea noastră”.

sursa: CNN

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele