Angajații din sectorul muzeal copleșiți de salariile derizorii fac un ultim apel la Liviu Dragnea

0
- Reclama -

Aflați pe treapta cea mai de jos a grilei de salarizare din România, oameni de știință, cercetători, doctori, profesori, arheologi, isotrici, etc., angajați ai muzeelor trimit semnale disperate către liderii politici, trăgând astfel un semnal de alarmă cu privire la situația financiară rușinoasă în care se zbate cultura românească.

„Pe pagina domnului Liviu Dragnea am scris o misivă de iubire. A mai scris draga noastră colegă Celia Iacob. Dragi colegi, treceți la reacții să vadă omul ca nu doar doi nebuni predică în pustiu.

Domnule Dragnea, suntem uluiți din nou de nedreptatea pe care o pregătiți pentru sectorul muzeal. Sunt maxim 5000 de oameni (nu crapă bugetul) în toată țara, oameni care în tăcere, păstrează, îngrijesc și fac totul pentru patrimoniul acestei țări.

Ținuți de 30 de ani pe salarii de mizerie, imorale și indecente (un supraveghetor, cu atribuții și de îndrumare, are după 30 de ani vechime salariu minim pe economie în condițiile în care a lucrat mereu și sâmbăta și duminica, un muzeograf, conservator, restaurator, arheolog (etc.), cu doctorat făcut pe bune, cu studii și recunoaștere internațională, specialist de elită – maxim 2400 după 25 de ani). Oamenii aștia fac și educației, fac și descoperiri importante, vă mândriți cu ei la momentele festive.

Am văzut că apreciați foarte mult doar actele spectacolelor. E bine dar, vă anunțăm că și noi existăm, că pregatirea unui astfel de specialist e indelungată și anevoiasă, că femeile de serviciu și personalul tehnic din muzee nu au voie să greșească pentru că atunci consecințele sunt dramatice și ireversibile, că descoperim, manipulăm și îngrijim zilnic un patrimoniu care poate fi de milioane de euro bucata.

- Reclama -

Chiar nimănui nu ii pasă? Colegii mei sunt la limita rezistenței! În plus, față de artele spectacolului, legea ne îngrădește să funcționăm ca profesie liberală deci nu putem să ne rotunjim veniturile.

Suntem strict supravegheați, strict monitorizați, facem inclusiv expertize pentru justiție, punem umărul la dezvoltarea infrastructurii prin cercetările preventive impuse de lege, educăm tânăra generație, ducem cultura și civilizația românească pe toate meridianele, prin expozițiile și evenimentele pe care le organizăm….și toate acestea pe fondul unei mizerii crunte și nedrepte. Ne vede și pe noi cineva? Sau trebuie să ne urcăm undeva pe scenă?” scrie Dr. Arhg. Simion Mihaela pe pagina sa de Facebook.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele