ANI a stabilit că avocatul penalilor Dragnea și Pintea a fost plătit de Tarom și de Guvern în stare de incompatibilitate

0
- Reclama -

ANI a stabilit faptul că Viorel Mocanu, fost agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat remis joi, ANI a constatat faptul că Viorel Mocanu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcţia de secretar de stat – agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul MAE şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA.

Citește Pledoaria avocatului pro-infractorul Liviu Dragnea a fost retrasă de la CEDO

Conform ANI, Viorel Mocanu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: „(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) f) funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale”.

Viorel Mocanu a devenit cunoscut după ce a pledat la CEDO în favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

- Reclama -

În anul 2017, preşedintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a depus o plângere la CEDO, în care contesta condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul Referendumului.

Iniţial, opinia agentului guvernamental al României la CEDO de la acea vreme, Catrinel Brumar, a fost de respingere a plângerii lui Dragnea, însă ea a fost înlocuită cu avocatul Viorel Mocanu, care a schimbat poziţia statului român în sensul admiterii plângerii depuse de fostul lider PSD. Practic, Viorel Mocanu a pus concluzii de condamnare a statului român, deşi el reprezenta interesele României.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele