Antena 3 a prezentat o știre veche de 6 luni de la PRO TV ca pe o actualitate

0

Antena 3 a acuzat Pro TV că manipulează telespectatorii pentru a-i scoate în stradă, invocând o ştire prezentată de post în urmă cu jumătate de an. Andreea Esca a fost catalogată drept „prompteristă propagandistă“. În replică, reprezentanţii Pro TV au declarat că vor lua toate măsurile pentru ca acest derapaj să fie sancţionat.

Paginademedia.ro a remarcat un nou derapaj marca Antena 3. Mihai Gâdea şi Mircea Badea au analizat o ştire prezentată de Andreea Esca despre efectele modificărilor aduse Codului Penal, în timp burtierele rulau: „Campanie de minciuni fără precedent“, „Campanie de minciuni mizerabile, devoalată“ şi „Pro TV manipulează“. Cei doi prezentatori au susţinut că ştirea respectivă a fost „o încercare disperată de a scoate oameni în stradă într-un număr important“. Ce au uitat însă să precizeze este faptul că ştirea este veche de şase luni, fiind difuzată la Ştirile Pro TV din data de 18 decembrie 2017. Momentul cu Andreea Esca circulă pe Facebook cu titlul „De ce ieşim în stradă? De asta!“.

Mircea Badea a declarat, printre altele, că modificările la codul de procedură penală sunt prezentate „într-un mod absolut odios şi mincinos de către Pro TV“ şi a îndemnat ca Parlamentul României să sesizeze Consiliul Naţional al Audiovizualului şi chiar acţionariatul postului pentru că „nu se poate aşa ceva într-o ţară civilizată“.

La rândul lui, Mihai Gâdea a afirmat că Andreea Esca este o persoană cunoscută care şi-a asumat o anumită agendă politică, iar ce face Pro TV este „o uriaşă campanie de manipulare, mincinoasă şi otrăvitoare pentru public.“

„Andreea Esca îşi începe ştirea în felul următor: Un violator va putea să îşi primească victima în ochi. Este o minciună gravă, o minciună care prezentată de un post de televiziune la această manieră nu este doar un fake news, poate să facă parte dintr-o campanie uriaşă de manipulare. Iată doamnelor şi domnilor această campanie, cât de mincinoasă şi otrăvitoare este pentru public“, a spus Gâdea citat de Paginademedia.ro. Mugur Ciuvică a precizat că Andreea Esca este „o prompteristă“ şi „o propagandistă“.

În replică, Pro TV a subliniat că sunt acuzaţii false şi scoase din context care induc publicul în eroare. „Moderatorii şi invitaţii din platoul Antena 3 au prezentat un material video în care sugerau că protestele din acest weekend au fost consecinţa difuzării de către Pro TV a acestei ştiri. Moderatorii emisiunii Antena 3 nu au menţionat faptul că materialul video prezentat are o vechime de peste jumătate de an şi l-au corelat cu situaţia socio-politică actuală, aducând acuzaţii false şi scoase din context la adresa PRO TV. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste afirmaţii să fie sancţionate.“

O parte din burtirele Antena 3 cu știrea falsă:

 

Video. Știrea prezentată de Andreea Esca în decembrie 2017, așa cum a fost distribuită pe Facebook:

 

Citește și Kovesi a cerut ca jurnaliștii de la Antena3 să-i plătească daunele morale stabilite de instanță

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele