Anticorpii anti-COVID-19 ai unui asimptomatic rezistă doar două, trei luni după ce o persoană este infectată cu coronavirus SARS-CoV-2

0

Un studiu ştiinţific arată că persoanele asimptomatice au un răspuns mai slab al sistemului imunitar comparativ cu cele care manifestă simptome de COVID-19. În cazul a 40% din procentul bolnavilor asimptomatici, anticorpii aproape dispar în circa 8 săptămâni.

 

Anticorpii produşi de organismul uman, drept răspuns la infecţia cu coronavirus, se comportă diferit în cazul pacienţilor asimptomatici, faţă de cei cu simptome specifice COVID-19.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu pe 37 de persoane asimptomatice şi alte 37 cu simptome specifive infectării cu noul coronavirus, din Wanzhou, China.

În cazul a 40% din procentul bolnavilor asimptomatici, anticorpii aproape dispar în doar circa 8 săptămâni. La polul opus, asta se întâmplă la doar 12,9% din pacienţii cu simptome de COVID-19.

Specialiştii încă descoperă aspecte-cheie ale coronavirus, cum ar fi răspunsul sistemului imunitar odată ce o persoană este expusă la acesta.

Studiu: Grupa sangvină poate să determine severitatea cazurilor de COVID-19

Un virusolog renumit, medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru alergii şi boli infecţoase in Statele Unite ,  a precizat recent faptul că un vaccin anti-COVID-19 s-ar putea să nu ofere imunitate pe termen lung dacă infecţia se manifestă ca în cazul celorlalte coronavirusuri.

Deşi studiul este unul restrâns, experţii consideră că rezultatele cercetării ar putea fi utile decidenţilor politici, în privinţa emiterii „paşapoartelor de imunitate”.

Diferite state au luat în calcul emiterea unor paşapoarte sau certificate pentru persoanele care au anticorpi anti COVID-19, care să le permită acestora să călătorească.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele