Apa Nova, depăşită de apa din cer

0

Compania Apa Nova explică acumulările mari de apă din Capitală după ploile de duminică după-amiază, afirmând că valorile medii de precipitaţii pentru luna iunie au fost cu mult depăşite,o astfel de situaţie extremă fiind înregistrată o dată la 20 de ani, dar că, până la ora 21:30 au fost finalizate toate intervenţiile în situaţiile semnalaste de autorităţi şi de consumatori.

”În cursul după-amiezii de 21.06.2020 s-au înregistrat fenomene intense de precipitaţii care au depăşit cu mult valorile medii ale lunii iunie. În 2 ore (17:05-19:10), cantitatea de precipitaţii înregistrată în zona Băneasa a fost de peste 50 l/mp, având intensităţi de până la 86,4 l/mp. Un astfel de fenomen extrem are o probabilitate de depăşire de o dată la 20 de ani. Conform statisticilor, cantitatea medie de precipitaţii aferentă întregii luni iunie este de 82,3 l/mp, ceea ce înseamnă că în doar 2 ore a căzut 60% din cantitatea medie pentru luna iunie”, precizează compania.

Conform ApaNova, sistemul de canalizare din zona respectivă este proiectat pentru preluarea unei cantităţi de cca. 23 l/mp în 2 ore, ceea ce înseamnă că, pentru a prelua în sistem o cantitate de apă generată de precipitaţii cu o intensitate precum cea înregistrată în zona Băneasa, este necesară o perioadă de timp de cca. 4-5 ore.

”Practic, putem compara efectul acestor precipitaţii cu situaţia în care într-un recipient de 10 litri s-ar dori preluarea imediată a unui volum de 20 de litri. Deşi cantitatea de apă căzută în zona şi perioada respectivă a fost de 2 ori peste capacitatea proiectată, sistemul operat de Apa Nova Bucureşti a reuşit să preia volumul de precipitaţii într-un timp de cca. 3 ore. Apa Nova Bucureşti s-a mobilizat şi a intervenit în zonele vizate încă din momentul primirii avertizărilor din partea ANM, care indicau apariţia unor fenomene meteorologice imediate “Cod Portocaliu”, anunţând cantităţi de 20-25 l/mp, izolat de 30 l/mp”, menţionează Apa Nova.

Citeşte şi:Primăriei Municipiului Bucureşti vinovată pentru lipsa apei calde în București

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele