Apel la donarea de sânge: Centrul de transfuzie Bucureşti, deschis luni, 23 ianuarie

0
Apel la donare de sânge

Centrul de Transfuzie din Bucureşti va funcţiona cu program normal luni, 23 ianuarie, întrucât cu fiecare zi liberă se pierd 200 de pungi de sânge din care se fac 500 de produse, iar spitalele trebuie să opereze, a declarat, pentru News.ro, directorul unităţii medicale, dr. Doina Goşa.

„Vreau să fac apel la donatori să nu-şi ia liber luni de la donare. Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Bucureşti va fi deschis luni, 23 ianuarie pentru că o pauză de patru zile este, pentru spitale, similară cu blocarea activităţii. Am înţeles, ziua de marţi, 24 ianuarie, dar luni, când deja avem puţin sânge, este prea mult”, a mai spus directorul Goşa.

Zilnic sunt recoltate aproximativ 200 de pungi din care sunt realizate 500 de produse, a precizat medicul.

Citiți și Copilăria este dulceața vieții

Apel la donare de sânge din partea directorul Doina Goşa

„Fac apel la donare. Avem nevoie de sânge. Înţeleg şi oamenii că vor să se odihnească, dar pot să vină dimineaţa la donare şi apoi să se distreze. Nu avem sânge pentru spitale cu atât de multe zile libere”, a adăugat directorul Doina Goşa.

Angajaţii din sectorul bugetar vor avea patru zile libere cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, Guvernul declarând zi liberă şi în 23 ianuarie, făcând legătura între week-end-ul 21-22 ianuarie şi 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Potrivit hotărârii adoptate miercuri de Guvern, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele