Arabia Saudită va avea taxiuri zburătoare electrice, produse în Germania

0
- Reclama -

Circa 100 de aeronave electrice vor fi cumpărate de o companie din Arabia Saudită de la producătorul Lilium din Germania, acestea urmând a fi folosite pentru zborurile interne.

Este vorba de compania Saudi Arabian Airlines – Saudia, care deja a semnat un acord cu dezvoltatorul german de taxi aerian Lilium pentru a cumpăra aeronavele modulare, a anunțat miercuri directorul executiv al transportatorului național.

Ibrahim Koshy, directorul general al Saudia, a anunțat că avioanele vor fi „un serviciu premium” care va transporta între patru și șase pasageri, adăugând că „acest lucru arată angajamentul Saudia față de sustenabilitate, deoarece vorbim despre avioane 100% electrice și suntem prima companie aeriană din regiunea MENA care introduce acest lucru ca parte a rețelei sale„.

O certificare de la autoritățile de reglementare saudite este așteptată în 2025, a mai completat Koshy.

Prețul nu a fost convenit, fiindcă termenii comerciali nu au fost finalizați

Firma Lilium, care concurează pe o piață aglomerată a vehiculelor electrice cu decolare și aterizare verticală, a anunțat luna trecută că intenționează să creeze capacitatea de a construi anual aproximativ 400 de aeronave Lilium Jets, utilizând în același timp scheme care oferă sprijin public pentru cercetare și dezvoltare.

- Reclama -

Totodată, într-un interviu acordat după anunț, Ibrahim Koshy a declarat că se va construi și infrastructura necesară, chiar dacă aeronavele de tip Evtol nu au nevoie de aeroporturi speciale.

Este mai mult ca un port cu stații de încărcare, pasageri care se îmbarcă, debarcă, iar acest lucru va necesita o întreagă infrastructură„, a precizat Koshy, adăugând că lucrările vor fi realizate de investitori privați, dar și cu bani publici.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele